“Wij hebben oog voor de oorspronkelijke uitstraling van uw pand”

In de provincie Friesland zijn veel historische en monumentale huizen, boerderijen en bedrijfspanden te vinden. Deze gebouwen hebben vaak een beschermde status, zodat niet zomaar aanpassingen doorgevoerd kunnen worden. Zelfs wanneer dat wel mocht kun je je afvragen of je dat moet willen, want dit soort gebouwen willen we natuurlijk koesteren en zoveel mogelijk in hun originele staat laten.

Toch ontkomen we er niet aan dat dit soort panden een klein beetje worden aangepast naar de standaarden van nu. Soms om het wooncomfort te verhogen, soms ook juist om de historische waarde te beschermen. Betere isolatie beschermt immers ook de historische objecten in het gebouw die anders bloot worden gesteld aan de Nederlandse weersomstandigheden.

Bij dit soort aanpassingen zijn twee zaken van belang: de materialen die gebruikt worden moeten niet te veel afwijken van het origineel en de werkzaamheden moeten uitgevoerd worden door een specialist. Niet elke glaszetter kan deze werkzaamheden uitvoeren. Eigenlijk is het wat dat betreft vergelijkbaar met de restauratie van een kunstwerk.

Glastechniek Friesland kan dit wel! Wij combineren klassieke ambacht met moderne technieken waarmee we het oude glas zorgvuldig en voorzichtig verwijderen en nieuw glas professioneel plaatsen in de bestaande kozijnen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor decoratieglas (sierglas) of monumentenglas. Dit enkele glas wordt speciaal geproduceerd voor monumentale en historische gebouwen en is voorzien van een coating waarmee de isolatiewaarde wordt verhoogd. Het komt zelfs in de buurt van de HR++ isolatiewaarde van dubbelglas. Hiermee verhoogt u dus het comfort én de bescherming van uw pand tegen weersomstandigheden.

Bovendien is het monumentenglas van Glastechniek Friesland op authentieke wijze geproduceerd zodat het de onregelmatige structuur heeft van historisch glas en de uitstraling van het gebouw niet wordt aangetast.

Kies voor het behoud van de historische waarde van uw pand daarom voor Glastechniek Friesland. Neem contact met ons op voor meer informatie en wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden en specifieke kenmerken van uw pand te kunnen beoordelen.

glastechniek-bus
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op

Contact